Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny obiad - zapiekanka z ryżu, mintaja z sosem pieczarkowym i tartym serem, może być dowolna ryba, zachęcam do wypróbowania :-)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99245
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1264
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13863
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99245
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1264
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13863
Składniki
Ugotować ryż. Rybę pokroić w grube paski i usmażyć na patelni z dodatkiem soku z cytryny, soli, pieprzu i przeciśniętego czosnku (czosnek można pominąć jak ktoś nie lubi). Następnie do ryby na patelni wsypać ugotowany ryż i delikatnie wymieszać. Pokrojone pieczarki usmażyć i doprawić, na koniec wlać kremówkę, zagęścić mąką ziemniaczaną i chwilę dusić. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć ryż z rybą, zalać sosem pieczarkowym i posypać tartym serem. Zapiec w piekarniku do zrumienienia sera. Polecam to pyszne i sycące danie. SMACZNEGO!!!