Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z tego co miałam pod ręką, czyli ryż, kiełbaska i warzywa.Szybko się robi, pachnie obłędnie i przede wszystkim dobrze smakuje. Składniki można modyfikować, w zależności od tego co akurat znajdziemy w lodówce. I to jest w tym najfajniejsze.
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1183
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 537
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 360
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 80
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1183
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 537
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 360
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 80
Składniki
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, nie przegotować. Odcedzić. Dodać koncentrat pomidorowy, dobrze doprawić pieprzem, słodką papryką i wymieszać. Rozłożyć równomiernie na dnie naczynia do zapiekania.
Cebulę pokroić w krążki, kiełbasę ponacinać i pokroić na mniejsze kawałki. Na ryżu poukładać kiełbaski, cebulę, pokrojone na połówki pomidorki.Posypać połową startego sera. Kawałki kapusty pekińskiej oprószyć solą, świeżo zmielonym pieprzem i polać oliwą ( u mnie ostra z papryką i czosnkiem). Ułożyć na wierzchu. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 25 minut, pod koniec posypać jeszcze wszystko pozostałym serem i zapiekać tylko do jego rozpuszczenia. Podawać udekorowane świeżymi pomidorkami i koperkiem.