Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z tego co miałam pod ręką, czyli ryż, kiełbaska i warzywa.Szybko się robi, pachnie obłędnie i przede wszystkim dobrze smakuje. Składniki można modyfikować, w zależności od tego co akurat znajdziemy w lodówce. I to jest w tym najfajniejsze.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Składniki
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, nie przegotować. Odcedzić. Dodać koncentrat pomidorowy, dobrze doprawić pieprzem, słodką papryką i wymieszać. Rozłożyć równomiernie na dnie naczynia do zapiekania.
Cebulę pokroić w krążki, kiełbasę ponacinać i pokroić na mniejsze kawałki. Na ryżu poukładać kiełbaski, cebulę, pokrojone na połówki pomidorki.Posypać połową startego sera. Kawałki kapusty pekińskiej oprószyć solą, świeżo zmielonym pieprzem i polać oliwą ( u mnie ostra z papryką i czosnkiem). Ułożyć na wierzchu. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 25 minut, pod koniec posypać jeszcze wszystko pozostałym serem i zapiekać tylko do jego rozpuszczenia. Podawać udekorowane świeżymi pomidorkami i koperkiem.