Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z tego co miałam pod ręką, czyli ryż, kiełbaska i warzywa.Szybko się robi, pachnie obłędnie i przede wszystkim dobrze smakuje. Składniki można modyfikować, w zależności od tego co akurat znajdziemy w lodówce. I to jest w tym najfajniejsze.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Składniki
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, nie przegotować. Odcedzić. Dodać koncentrat pomidorowy, dobrze doprawić pieprzem, słodką papryką i wymieszać. Rozłożyć równomiernie na dnie naczynia do zapiekania.
Cebulę pokroić w krążki, kiełbasę ponacinać i pokroić na mniejsze kawałki. Na ryżu poukładać kiełbaski, cebulę, pokrojone na połówki pomidorki.Posypać połową startego sera. Kawałki kapusty pekińskiej oprószyć solą, świeżo zmielonym pieprzem i polać oliwą ( u mnie ostra z papryką i czosnkiem). Ułożyć na wierzchu. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 25 minut, pod koniec posypać jeszcze wszystko pozostałym serem i zapiekać tylko do jego rozpuszczenia. Podawać udekorowane świeżymi pomidorkami i koperkiem.