Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne danie dla zabieganych - zapiekanka z mięsa mielonego, kapusty i ryżu. Smaku nadaje jej wędzona papryka i lekko pikantny smak sera cheddar. Jest pyszna, a praktycznie robi się sama ;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek kroimy drobno lub przeciskamy przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na 2 łyżkach oleju, aż lekko się zarumieni. Naczynie żaroodporne smarujemy 1 łyżką oleju. Kapusty szatkujemy. Mieszamy mięso, surowy ryż, kapustę, przesmażony czosnek z cebulą wraz z olejem. Całość doprawiamy przyprawą do ziemniaków, papryką ostrą i wędzoną. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy bulionem. Całość posypujemy startym cheddarem. Pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut pod przykryciem. Dodatkowo można jeszcze zapiec bez przykrycia 5-10 minut, aby ser ładnie się przypiekł.