Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne danie dla zabieganych - zapiekanka z mięsa mielonego, kapusty i ryżu. Smaku nadaje jej wędzona papryka i lekko pikantny smak sera cheddar. Jest pyszna, a praktycznie robi się sama ;)
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 787
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 335
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 257
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 191
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 787
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 335
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 257
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 191
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek kroimy drobno lub przeciskamy przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na 2 łyżkach oleju, aż lekko się zarumieni. Naczynie żaroodporne smarujemy 1 łyżką oleju. Kapusty szatkujemy. Mieszamy mięso, surowy ryż, kapustę, przesmażony czosnek z cebulą wraz z olejem. Całość doprawiamy przyprawą do ziemniaków, papryką ostrą i wędzoną. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy bulionem. Całość posypujemy startym cheddarem. Pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut pod przykryciem. Dodatkowo można jeszcze zapiec bez przykrycia 5-10 minut, aby ser ładnie się przypiekł.