Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć dzisiaj poniedziałek znowu, kurczę jak ten weekend szybko minął, a działo się dużo. W kuchni unosił się zapach dalekiej Azji, więc w najbliższym czasie na blogu zagoszczą egzotyczne potrawy, na razie jednak dzisiaj prosty i szybki obiad, ponieważ załatwiałem trochę spraw na mieście. Co powiecie na bardzo smaczną i prostą zapiekankę ryżową z mięsem mielonym :) Czy ktoś się skusi? :)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17219
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7564
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17219
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7564
Składniki
Do miski wkładamy mięso, dodajemy kmin rzymski, oregano, bazylię, musztardę sól i pieprz, i wszystko razem mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. W międzyczasie gotujemy wodę na ryż i dodajemy curry, gotujemy na średnim ogniu i odcedzamy. Gdy cebula zeszkli się, dodajemy mięso, łączymy składniki i smażymy, aż całe się zarumieni. Pomidory sparzamy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy do mięsa i znów wszystko razem łączymy. Na koniec dodajemy bazylię, oregano i doprawiamy do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy z ryżem. Z wierzchu posypujemy startym serem, przykrywamy dokładnie i nagrzewamy piekarnik do 200°C. Pieczemy około 10-15 minut. Smacznego!