Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z pure z wędzoną rybą w sosie serowym.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2099
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1101
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12045
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2099
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1101
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12045
Składniki
Ugotowałam ziemniaki. Dodałam do nich bryndze, śmietanę, masło i sól. Ugniatałam tak długo, aż pure zaczęło się ciągnąć. pod koniec dodałam odrobinę posiekanego koperku.
Na oleju zeszkliłam cebulę, dodałam pokrojone dwa ząbki czosnku. Gdy zaczął pachnieć wlałam szklankę wody filtrowanej i dodałam dwa serki topione. Na szczęście można jeszcze znaleźć uczciwy produkt bez utwardzonych olejów roślinnych. Gdy ser się rozpuścił dodałam pokrojony żółty ser. A gdy ten się rozpuścił wyłączyłam ogień i dodałam śmietanę. Sos doprawiłam do smaku pieprzem i dodałam posiekaną natkę pietruszki.
Do wysmarowanego naczynia żaroodpornego dodałam warstwę pure, warstwę sosu, obraną wędzoną rybę, sos i pure.
Zapiekankę piekłam przez godzinę w 180 stopniach do pełnego zrumienienia. Dołki zrobiłam łyżką- pure nie chciało mi przejść przez rękaw :D
Zapiekankę można upiec na godzinę przed obiadem, wtedy ładnie się zestali a trzymana w piekarniku nadal będzie ciepła. Smacznego :)