Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z pure z wędzoną rybą w sosie serowym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5385
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 907
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11830
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5085
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5385
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 907
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11830
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5085
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Składniki
Ugotowałam ziemniaki. Dodałam do nich bryndze, śmietanę, masło i sól. Ugniatałam tak długo, aż pure zaczęło się ciągnąć. pod koniec dodałam odrobinę posiekanego koperku.
Na oleju zeszkliłam cebulę, dodałam pokrojone dwa ząbki czosnku. Gdy zaczął pachnieć wlałam szklankę wody filtrowanej i dodałam dwa serki topione. Na szczęście można jeszcze znaleźć uczciwy produkt bez utwardzonych olejów roślinnych. Gdy ser się rozpuścił dodałam pokrojony żółty ser. A gdy ten się rozpuścił wyłączyłam ogień i dodałam śmietanę. Sos doprawiłam do smaku pieprzem i dodałam posiekaną natkę pietruszki.
Do wysmarowanego naczynia żaroodpornego dodałam warstwę pure, warstwę sosu, obraną wędzoną rybę, sos i pure.
Zapiekankę piekłam przez godzinę w 180 stopniach do pełnego zrumienienia. Dołki zrobiłam łyżką- pure nie chciało mi przejść przez rękaw :D
Zapiekankę można upiec na godzinę przed obiadem, wtedy ładnie się zestali a trzymana w piekarniku nadal będzie ciepła. Smacznego :)