Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienny pomysł na naprawdę smaczną zapiekankę, polecam ;)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, stopić i dodać szynkę pokrojona w plastry, usmażyć.
Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle z przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem przełożyć wędlinę z boczkiem, pieczarki oraz plastry mozzarelli posypanej bazylią.
Białka z dodatkiem soli ubić na sztywno i przełożyć na ser, wyrównać wierzch. naczynie żaroodporne przykryć i wsadzić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp. 165 stopni przez ok. 35 min. Przed podaniem zapiekankę przełożyć do góry dnem na talerz. Można dla smaku polać keczupem. Smacznego!