Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienny pomysł na naprawdę smaczną zapiekankę, polecam ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116037
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7907
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2986
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1437
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1262
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116037
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7907
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2986
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1437
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1262
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, stopić i dodać szynkę pokrojona w plastry, usmażyć.
Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle z przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem przełożyć wędlinę z boczkiem, pieczarki oraz plastry mozzarelli posypanej bazylią.
Białka z dodatkiem soli ubić na sztywno i przełożyć na ser, wyrównać wierzch. naczynie żaroodporne przykryć i wsadzić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp. 165 stopni przez ok. 35 min. Przed podaniem zapiekankę przełożyć do góry dnem na talerz. Można dla smaku polać keczupem. Smacznego!