Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienny pomysł na naprawdę smaczną zapiekankę, polecam ;)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19347
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13081
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1736
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232198
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19347
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13081
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1736
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232198
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, stopić i dodać szynkę pokrojona w plastry, usmażyć.
Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle z przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem przełożyć wędlinę z boczkiem, pieczarki oraz plastry mozzarelli posypanej bazylią.
Białka z dodatkiem soli ubić na sztywno i przełożyć na ser, wyrównać wierzch. naczynie żaroodporne przykryć i wsadzić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp. 165 stopni przez ok. 35 min. Przed podaniem zapiekankę przełożyć do góry dnem na talerz. Można dla smaku polać keczupem. Smacznego!