Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienny pomysł na naprawdę smaczną zapiekankę, polecam ;)
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27127
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6048
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27127
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6048
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, stopić i dodać szynkę pokrojona w plastry, usmażyć.
Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle z przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem przełożyć wędlinę z boczkiem, pieczarki oraz plastry mozzarelli posypanej bazylią.
Białka z dodatkiem soli ubić na sztywno i przełożyć na ser, wyrównać wierzch. naczynie żaroodporne przykryć i wsadzić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp. 165 stopni przez ok. 35 min. Przed podaniem zapiekankę przełożyć do góry dnem na talerz. Można dla smaku polać keczupem. Smacznego!