Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniak rządzi,następny sposób na wykorzystanie tego smacznego i zdrowego grzyba,który w pełni zastępuje mięso.Serdecznie polecam:)
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2977
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2718
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3329
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2977
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2718
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3329
Składniki
Na spód żaroodpornego wysmarowanego masłem naczynia ułożyć plasterki obranego ziemniaka. Posypać przyprawą do ziemniaków. Na wierzch ułożyć pociętego w paski boczniaka.
Posypać zieloną cebulką i pociętą papryczką. Po wierzchu posolić.
Powtorzyć czynność,na ostatnią warstwę siemniaków dać śmietanę,boczniaki i przykryć serem żółtym
Dać do nagrzanego piekarnika dół-góra do 190st.i zapiekać około 40min.
Smacznego życzę!