Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapiekanki pod każdą postacią ,szybko się robi, rozgrzewa i zjada ;-)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326750
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12129
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17021
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326750
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12129
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17021
Składniki
1. Fileta kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka oraz soli.
2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
3. Brokuły również gotujemy w osolonej wodzie.
4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do kurczaka.
5. Paprykę kroimy w drobne paseczki i również dodajemy do kurczaka.
6. Brokuły odlewamy i mieszamy z mięsem.
7. Ryż układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
8. Na ryż wykładamy kurczaka z warzywami.
9. Śmietanę mieszamy z jakiem oraz czosnkiem polewamy zapiekankę.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy zapiekankę.
11. Zapiekamy 25 minut w 180˚C. 12. Danie gotowe. 13. Smacznego.