Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z cukinii zielonej i żółtej z dodatkiem świeżych pomidorów oraz sera mozzarella w sosie pomidorowym.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18483
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 266
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 340
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18483
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 266
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 340
Składniki
1. Przygotowujemy sos pomidorowy z passaty pomidorowej z dodatkiem pokrojonej cebuli, papryki oraz czosnku i doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. 2. Cukinię zieloną, żółtą, pomidory oraz ser mozzarella kroimy w plasterki. 3. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy uprzednio przygotowany sos pomidorowy. Następnie układamy na przemian pokrojone warzywa oraz ser mozzarella i przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 4. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do miękkości cukinii około 15 min.