Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników cukinii i zapiekanek.....a nie koniecznie kaszy :)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 327
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5137
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4901
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45154
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 711
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 327
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5137
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4901
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45154
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 711
Składniki
Kaszę wypłukać, zalać 2 szkl wody i 1 szkl mleka, dodać masło i przyprawy. ( kasza jaglana ma specyficzny smak więc nie każdemu smakuje, trzeba ją konkretnie przyprawić). Kiedy zacznie się gotować należy często mieszać (przywiera).
Do ugotowanej kaszy i lekko ostudzonej dodać fasolę i groszek.
Naczynie do zapiekania lekko wysmarować masłem lub oliwą. Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Wyłożyć dno cukinią ( można lekko posolić ) następnie połowa kaszy i raz jeszcze cukinia i kasza na wierzch. Piec ok. 20 min w nagrzanym piekarniku 180 st. Następnie posypać serem i zapiec. * w zasadzie do kaszy można dodać wszystko co się chce, albo co jest w lodówce ;)