Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników cukinii i zapiekanek.....a nie koniecznie kaszy :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3374
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1426
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3374
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1426
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Składniki
Kaszę wypłukać, zalać 2 szkl wody i 1 szkl mleka, dodać masło i przyprawy. ( kasza jaglana ma specyficzny smak więc nie każdemu smakuje, trzeba ją konkretnie przyprawić). Kiedy zacznie się gotować należy często mieszać (przywiera).
Do ugotowanej kaszy i lekko ostudzonej dodać fasolę i groszek.
Naczynie do zapiekania lekko wysmarować masłem lub oliwą. Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Wyłożyć dno cukinią ( można lekko posolić ) następnie połowa kaszy i raz jeszcze cukinia i kasza na wierzch. Piec ok. 20 min w nagrzanym piekarniku 180 st. Następnie posypać serem i zapiec. * w zasadzie do kaszy można dodać wszystko co się chce, albo co jest w lodówce ;)