Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników cukinii i zapiekanek.....a nie koniecznie kaszy :)
Kaszę wypłukać, zalać 2 szkl wody i 1 szkl mleka, dodać masło i przyprawy.
( kasza jaglana ma specyficzny smak więc nie każdemu smakuje, trzeba ją konkretnie przyprawić).
Kiedy zacznie się gotować należy często mieszać (przywiera).
Do ugotowanej kaszy i lekko ostudzonej dodać fasolę i groszek.
Naczynie do zapiekania lekko wysmarować masłem lub oliwą. Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry.
Wyłożyć dno cukinią ( można lekko posolić ) następnie połowa kaszy i raz jeszcze cukinia i kasza na wierzch.
Piec ok. 20 min w nagrzanym piekarniku 180 st. Następnie posypać serem i zapiec.
* w zasadzie do kaszy można dodać wszystko co się chce, albo co jest w lodówce ;)
Przepyszny zdrowy kotlet. Świetny do pomidorów z bazylią lub sałatki greckiej.
Odsłon: 3492
Prosty przepis na smaczne i sycące danie
Odsłon: 1877
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 21
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 41
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 75
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 97
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 746
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 514
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 21
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 41
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 75
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 97
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 746
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 514
Składniki
Kaszę wypłukać, zalać 2 szkl wody i 1 szkl mleka, dodać masło i przyprawy. ( kasza jaglana ma specyficzny smak więc nie każdemu smakuje, trzeba ją konkretnie przyprawić). Kiedy zacznie się gotować należy często mieszać (przywiera).
Do ugotowanej kaszy i lekko ostudzonej dodać fasolę i groszek.
Naczynie do zapiekania lekko wysmarować masłem lub oliwą. Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Wyłożyć dno cukinią ( można lekko posolić ) następnie połowa kaszy i raz jeszcze cukinia i kasza na wierzch. Piec ok. 20 min w nagrzanym piekarniku 180 st. Następnie posypać serem i zapiec. * w zasadzie do kaszy można dodać wszystko co się chce, albo co jest w lodówce ;)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Fajitas z kurczakiem
Dania główne
Zupa koperkowa z jajkiem i grzybami
Dania główne
Łazanki z kapusty kiszonej
Dania główne
Fit obiad - kasza kuskus, roladka z oliwkami i fasolka szparagowa
Fajitas z kurczakiem
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 75
Zupa koperkowa z jajkiem i grzybami
Zupa koperkowa z jajkiem i grzybami jest inspirowana kuchnią czeską. W tradyc...
Odsłon: 73