Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, zarazem smaczna propozycja zapiekanki z cukinią. Delikatna, pełna smaków i aromatów.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 295
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 295
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
Ryż gotujemy, odcedzamy. Cebulę siekamy, podsmażamy na maśle, kiedy zrobi się szklista dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy ok. 1 min. Cebulę i ryż przekładamy do miski. Cukinie ścieramy na dużych oczkach ( część zostawiamy i kroimy w plasterki ), dodajemy (startą) do ryżu. Pomidory kroimy w paski, wrzucamy do miski, dokładnie mieszamy z ryżem, cukinią, cebulą, sokiem pomidorowym i serem żółtym. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami, ponownie mieszamy. Zapiekankę przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, wkładamy w ryż plasterki cukinii. Zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C.