Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z cukinii i tuńczyka

Zapiekanka z cukinii i tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2627

Dodano:

Odsłon: 1892

Danie lekkie, pyszne i ekspresowe. Bardzo je lubię, bo ładnie wygląda i świetnie smakuje:)

Składniki

  • 2 średnie cukinie
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka tartego parmezanu
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka z cukinii i tuńczyka

Przygotowanie

  1. Cukinię pokroić na talarki. Na 1 łyżce oliwy na patelni obsmażyć cukinię z każdej strony. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym 1 warstwę cukinii, dodać całego tuńczyka, lekko posolić i posypać odrobiną tartego parmezanu. Przykryć pozostałą cukinią i posypać resztą parmezanu. Wstawić do piekarnika na 15 minut, aż ser ładnie się zapiecze. Można posypać zapiekankę natką pietruszki.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń