Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i sezonowa zapiekanka
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Składniki
Podgotowałam al dente fasolkę szparagową z solą. Wysmarowane naczynie do zapiekania wyłożyłam płatami ciasta filo- można pokroić w paski ciasto francuskie. Warstwami wzdłuż układałam fasolkę i każdą warstwę zalewałam mieszaniną: Jajo, śmietana przyprawy, u mnie dodatkowo dodałam przesmażony na czosnku szpinak. Górną warstwę polałam mieszaniną i lekko zagięłam brzegi ciasta. Na wierzchu ułożyłam fasolkę wzdłuż pozostałych aby wiedzieć jak kroić zapiekankę.
Zapiekanka trafiła do piekarnika na 45 minut w 180 stopniach, na początku przykryłam ją papierem do pieczenia aby ciasto się nie spaliło. U mnie to było obiad ale plaster zapiekanki można potraktować jako dodatek do obiadu lub przekąskę, na pewno ładnie się prezentuje i zaskakuje gości. Smacznego :)