Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejny powrót do babcinej klasyki
kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystudzenia
kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę obieramy i siekamy, paprykę kroimy w kostkę
na rozgrzanym oleju smażymy kiełbasę, aż nam się ładnie zrumieni, dorzucamy cebulę i paprykę, solimy i smażymy, aż papryka zmięknie, odstawiamy, aż trochę przestygnie
jajka wbijamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz i ubijamy na jednolitą masę
do dużej miski przekładamy kaszę, dodajemy kiełbasę z papryką, zalewamy masą jajeczną i dokładnie wszystko mieszamy, przelewamy do tortownicy o średnicy 22 cm, po czym zapikamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 45 min, no i gotowe, smacznego ;-)
ja gorąco polecam przyrządzanie kaszy (nie tylko do tej zapiekanki) według tego przepisu:
https://smaker.pl/artykul-kasza-gryczana-sypka-i-aromatyczna,105481,fram.html
Zdrowe,sycące danie,które może zastąpić obiad,wczesną kolację lub być podane...
Odsłon: 17612
W zasadzie gołąbki same „wyszły”. No, tak…wyszedły nawet przepysznie. To tak...
Odsłon: 905
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 1287
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są k...
Odsłon: 327
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 3274
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 154
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 1287
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są k...
Odsłon: 327
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 3274
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 154
Składniki
kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystudzenia
kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę obieramy i siekamy, paprykę kroimy w kostkę
na rozgrzanym oleju smażymy kiełbasę, aż nam się ładnie zrumieni, dorzucamy cebulę i paprykę, solimy i smażymy, aż papryka zmięknie, odstawiamy, aż trochę przestygnie
jajka wbijamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz i ubijamy na jednolitą masę
do dużej miski przekładamy kaszę, dodajemy kiełbasę z papryką, zalewamy masą jajeczną i dokładnie wszystko mieszamy, przelewamy do tortownicy o średnicy 22 cm, po czym zapikamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 45 min, no i gotowe, smacznego ;-)
ja gorąco polecam przyrządzanie kaszy (nie tylko do tej zapiekanki) według tego przepisu: https://smaker.pl/artykul-kasza-gryczana-sypka-i-aromatyczna,105481,fram.html
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Dania główne
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Dania główne
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Dania główne
Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Delikatne, bardzo smaczne kotleciki ziemniaczano-tuńczykowe z pachnącym, kope...
Odsłon: 11
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 25