Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejny powrót do babcinej klasyki
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Składniki
kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystudzenia
kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę obieramy i siekamy, paprykę kroimy w kostkę
na rozgrzanym oleju smażymy kiełbasę, aż nam się ładnie zrumieni, dorzucamy cebulę i paprykę, solimy i smażymy, aż papryka zmięknie, odstawiamy, aż trochę przestygnie
jajka wbijamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz i ubijamy na jednolitą masę
do dużej miski przekładamy kaszę, dodajemy kiełbasę z papryką, zalewamy masą jajeczną i dokładnie wszystko mieszamy, przelewamy do tortownicy o średnicy 22 cm, po czym zapikamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 45 min, no i gotowe, smacznego ;-)
ja gorąco polecam przyrządzanie kaszy (nie tylko do tej zapiekanki) według tego przepisu: https://smaker.pl/artykul-kasza-gryczana-sypka-i-aromatyczna,105481,fram.html