Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99126
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 550
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13787
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5917
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99126
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 550
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13787
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5917
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki, przyprawić do smaku i smażyć do miękkości pieczarek. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i obgotować przez 5 minut i odcedzić. W między czasie z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić rosołem i zagotować. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków na nich kaszankę, następnie pieczarki i przykryć ziemniakami. Zapiekankę zalać wcześniej przygotowaną zasmażką. Zapiec w piekarniku pod przykryciem przez pół godziny w temperaturze 170-180 stopni.