Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 38
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 97
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2818
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4180
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 38
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 97
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2818
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4180
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki, przyprawić do smaku i smażyć do miękkości pieczarek. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i obgotować przez 5 minut i odcedzić. W między czasie z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić rosołem i zagotować. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków na nich kaszankę, następnie pieczarki i przykryć ziemniakami. Zapiekankę zalać wcześniej przygotowaną zasmażką. Zapiec w piekarniku pod przykryciem przez pół godziny w temperaturze 170-180 stopni.