Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 109
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4376
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 109
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4376
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki, przyprawić do smaku i smażyć do miękkości pieczarek. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i obgotować przez 5 minut i odcedzić. W między czasie z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić rosołem i zagotować. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków na nich kaszankę, następnie pieczarki i przykryć ziemniakami. Zapiekankę zalać wcześniej przygotowaną zasmażką. Zapiec w piekarniku pod przykryciem przez pół godziny w temperaturze 170-180 stopni.