Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem mamy ochotę na coś niezbyt wyszukanego, co nie zmienia faktu, że ma być extra pyszne :) My bardzo lubimy kaszankę a w tej wersji jest naprawdę godna polecenia. Może nie wygląda ;) ale smakuje.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 178
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 45
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1112
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 381
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 178
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 45
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1112
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 381
Składniki
Kaszankę obieramy ze skórki, kroimy na plastry i przesmażamy na patelni przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Ja lubię dosyć mocno przypiec kaszankę. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy, dodajemy śmietankę, sól, pieprz, bazylię i blendujemy do uzyskania puree. Cebulę kroimy w krążki, czosnek drobniutko, razem przesmażamy, solimy do smaku.
Do naczynia do zapiekania wkładamy naszą przesmażoną kaszankę, na to układamy plastry cebuli, obficie posypujemy bazylią i rozmarynem. Ostatnią warstwę stanowią ziemniaczki puree. Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.na około 25 minut . Podajemy natychmiast- danie świetnie komponuje się z dodatkiem kiszonych ogórków.