Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem mamy ochotę na coś niezbyt wyszukanego, co nie zmienia faktu, że ma być extra pyszne :) My bardzo lubimy kaszankę a w tej wersji jest naprawdę godna polecenia. Może nie wygląda ;) ale smakuje.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 929
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 338
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 22056
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 929
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 338
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 22056
Składniki
Kaszankę obieramy ze skórki, kroimy na plastry i przesmażamy na patelni przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Ja lubię dosyć mocno przypiec kaszankę. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy, dodajemy śmietankę, sól, pieprz, bazylię i blendujemy do uzyskania puree. Cebulę kroimy w krążki, czosnek drobniutko, razem przesmażamy, solimy do smaku.
Do naczynia do zapiekania wkładamy naszą przesmażoną kaszankę, na to układamy plastry cebuli, obficie posypujemy bazylią i rozmarynem. Ostatnią warstwę stanowią ziemniaczki puree. Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.na około 25 minut . Podajemy natychmiast- danie świetnie komponuje się z dodatkiem kiszonych ogórków.