Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem mamy ochotę na coś niezbyt wyszukanego, co nie zmienia faktu, że ma być extra pyszne :) My bardzo lubimy kaszankę a w tej wersji jest naprawdę godna polecenia. Może nie wygląda ;) ale smakuje.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7782
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2935
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7782
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2935
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Składniki
Kaszankę obieramy ze skórki, kroimy na plastry i przesmażamy na patelni przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Ja lubię dosyć mocno przypiec kaszankę. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy, dodajemy śmietankę, sól, pieprz, bazylię i blendujemy do uzyskania puree. Cebulę kroimy w krążki, czosnek drobniutko, razem przesmażamy, solimy do smaku.
Do naczynia do zapiekania wkładamy naszą przesmażoną kaszankę, na to układamy plastry cebuli, obficie posypujemy bazylią i rozmarynem. Ostatnią warstwę stanowią ziemniaczki puree. Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.na około 25 minut . Podajemy natychmiast- danie świetnie komponuje się z dodatkiem kiszonych ogórków.