Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem mamy ochotę na coś niezbyt wyszukanego, co nie zmienia faktu, że ma być extra pyszne :) My bardzo lubimy kaszankę a w tej wersji jest naprawdę godna polecenia. Może nie wygląda ;) ale smakuje.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 92
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2141
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 646
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 176
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 92
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2141
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 646
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 176
Składniki
Kaszankę obieramy ze skórki, kroimy na plastry i przesmażamy na patelni przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Ja lubię dosyć mocno przypiec kaszankę. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy, dodajemy śmietankę, sól, pieprz, bazylię i blendujemy do uzyskania puree. Cebulę kroimy w krążki, czosnek drobniutko, razem przesmażamy, solimy do smaku.
Do naczynia do zapiekania wkładamy naszą przesmażoną kaszankę, na to układamy plastry cebuli, obficie posypujemy bazylią i rozmarynem. Ostatnią warstwę stanowią ziemniaczki puree. Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.na około 25 minut . Podajemy natychmiast- danie świetnie komponuje się z dodatkiem kiszonych ogórków.