Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem mamy ochotę na coś niezbyt wyszukanego, co nie zmienia faktu, że ma być extra pyszne :) My bardzo lubimy kaszankę a w tej wersji jest naprawdę godna polecenia. Może nie wygląda ;) ale smakuje.
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 117
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 74
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 79
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 117
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 74
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 79
Składniki
Kaszankę obieramy ze skórki, kroimy na plastry i przesmażamy na patelni przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Ja lubię dosyć mocno przypiec kaszankę. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy, dodajemy śmietankę, sól, pieprz, bazylię i blendujemy do uzyskania puree. Cebulę kroimy w krążki, czosnek drobniutko, razem przesmażamy, solimy do smaku.
Do naczynia do zapiekania wkładamy naszą przesmażoną kaszankę, na to układamy plastry cebuli, obficie posypujemy bazylią i rozmarynem. Ostatnią warstwę stanowią ziemniaczki puree. Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.na około 25 minut . Podajemy natychmiast- danie świetnie komponuje się z dodatkiem kiszonych ogórków.