Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może nie jest to najbardziej fotogeniczne danie na świecie, ale ma parę innych zalet: doskonale smakuje, pięknie pachnie oraz jest proste i tanie w wykonaniu
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 883
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2758
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3261
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 883
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2758
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3261
Składniki
kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu (użyłem kaszy w torebkach - każda po 100 g)
na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso (użyłem mięsa z indyka), smażymy aż się zrumieni, po czym dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, smażymy aż cebula się zeszkli i dodajemy pieczarki pokrojonej w plasterki, smażymy aż odparuje cały płyn z pieczarek, a potem dodajemy przecier pomidorowy oraz śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem i trzymamy na ogniu, aż śmietanka się zagotuje
naczynie żaroodporne smarujemy olejem, na dnie układamy połowę kaszy, a nią rozkładamy sos sos i drugą połowę kaszy, wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 30 min, no i gotowe, smacznego ;-)