Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może nie jest to najbardziej fotogeniczne danie na świecie, ale ma parę innych zalet: doskonale smakuje, pięknie pachnie oraz jest proste i tanie w wykonaniu
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29175
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1615
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 129
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18479
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 625
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29175
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1615
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 129
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18479
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 625
Składniki
kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu (użyłem kaszy w torebkach - każda po 100 g)
na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso (użyłem mięsa z indyka), smażymy aż się zrumieni, po czym dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, smażymy aż cebula się zeszkli i dodajemy pieczarki pokrojonej w plasterki, smażymy aż odparuje cały płyn z pieczarek, a potem dodajemy przecier pomidorowy oraz śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem i trzymamy na ogniu, aż śmietanka się zagotuje
naczynie żaroodporne smarujemy olejem, na dnie układamy połowę kaszy, a nią rozkładamy sos sos i drugą połowę kaszy, wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 30 min, no i gotowe, smacznego ;-)