Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może nie jest to najbardziej fotogeniczne danie na świecie, ale ma parę innych zalet: doskonale smakuje, pięknie pachnie oraz jest proste i tanie w wykonaniu
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 119
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 986
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 116
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 88
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 42
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 119
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 986
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 116
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 88
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 42
Składniki
kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu (użyłem kaszy w torebkach - każda po 100 g)
na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso (użyłem mięsa z indyka), smażymy aż się zrumieni, po czym dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, smażymy aż cebula się zeszkli i dodajemy pieczarki pokrojonej w plasterki, smażymy aż odparuje cały płyn z pieczarek, a potem dodajemy przecier pomidorowy oraz śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem i trzymamy na ogniu, aż śmietanka się zagotuje
naczynie żaroodporne smarujemy olejem, na dnie układamy połowę kaszy, a nią rozkładamy sos sos i drugą połowę kaszy, wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 30 min, no i gotowe, smacznego ;-)