Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może nie jest to najbardziej fotogeniczne danie na świecie, ale ma parę innych zalet: doskonale smakuje, pięknie pachnie oraz jest proste i tanie w wykonaniu
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2648
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 325
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 196
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3316
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2648
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 325
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 196
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3316
Składniki
kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu (użyłem kaszy w torebkach - każda po 100 g)
na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso (użyłem mięsa z indyka), smażymy aż się zrumieni, po czym dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, smażymy aż cebula się zeszkli i dodajemy pieczarki pokrojonej w plasterki, smażymy aż odparuje cały płyn z pieczarek, a potem dodajemy przecier pomidorowy oraz śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem i trzymamy na ogniu, aż śmietanka się zagotuje
naczynie żaroodporne smarujemy olejem, na dnie układamy połowę kaszy, a nią rozkładamy sos sos i drugą połowę kaszy, wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 30 min, no i gotowe, smacznego ;-)