Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z cukinią, kaszą jaglaną i fetą wyszła bardzo spontanicznie. Miałam nadmiar ugotowanej kaszy, dodałam kilka skałdników i zapiekłam. Wyszła smaczna, polecam.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 1498
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1714
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 1498
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1714
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wycisnąć sok z cukinii. Przełożyć ją do miski. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną, pokruszyć fetę, wbić jaja i dodać pieprz, przecisnąć czosnek oraz dodać oregano. Wymieszać. Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 30-40 minut w 180 stopniach.