Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z cukinią, kaszą jaglaną i fetą wyszła bardzo spontanicznie. Miałam nadmiar ugotowanej kaszy, dodałam kilka skałdników i zapiekłam. Wyszła smaczna, polecam.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2397
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3068
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2749
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2397
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3068
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2749
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wycisnąć sok z cukinii. Przełożyć ją do miski. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną, pokruszyć fetę, wbić jaja i dodać pieprz, przecisnąć czosnek oraz dodać oregano. Wymieszać. Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 30-40 minut w 180 stopniach.