Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z cukinią, kaszą jaglaną i fetą wyszła bardzo spontanicznie. Miałam nadmiar ugotowanej kaszy, dodałam kilka skałdników i zapiekłam. Wyszła smaczna, polecam.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 204
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 562
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 204
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 562
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wycisnąć sok z cukinii. Przełożyć ją do miski. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną, pokruszyć fetę, wbić jaja i dodać pieprz, przecisnąć czosnek oraz dodać oregano. Wymieszać. Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 30-40 minut w 180 stopniach.