Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z cukinią, kaszą jaglaną i fetą wyszła bardzo spontanicznie. Miałam nadmiar ugotowanej kaszy, dodałam kilka skałdników i zapiekłam. Wyszła smaczna, polecam.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3015
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3015
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wycisnąć sok z cukinii. Przełożyć ją do miski. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną, pokruszyć fetę, wbić jaja i dodać pieprz, przecisnąć czosnek oraz dodać oregano. Wymieszać. Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 30-40 minut w 180 stopniach.