Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kurczakiem i papryką konserwową to świetny pomysł na pożywny i pyszny obiad. Smacznego!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Ryż oraz kaszę bulgur gotujemy razem przez około 20 minut (zgodnie z zaleceniami na opakowaniu producenta) Piersi z kurczak kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy ulubione przyprawy, następnie smażymy na patelni z niewielkim dodatkiem oleju, kilka minut do uzyskania złocistego koloru Po ugotowaniu, ryż oraz kaszę bulgur wyjmujemy z woreczków i przekładamy do naczyni żaroodpornego, wygładzamy łyżka i smarujemy majonezem
Następnie wykładamy upierzonego kurczaka, pokrojoną w kostkę paprykę konserwową i całość zalewamy pomidorami w puszce Na wierzchu układamy plasterki żółtego sera Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut(środkowy poziom piekarnika bez termoobiegu) Zapiekankę kroi się najlepiej gdy przestygnie.