Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kurczakiem i papryką konserwową to świetny pomysł na pożywny i pyszny obiad. Smacznego!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 31
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 84
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 31
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 84
Składniki
Ryż oraz kaszę bulgur gotujemy razem przez około 20 minut (zgodnie z zaleceniami na opakowaniu producenta) Piersi z kurczak kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy ulubione przyprawy, następnie smażymy na patelni z niewielkim dodatkiem oleju, kilka minut do uzyskania złocistego koloru Po ugotowaniu, ryż oraz kaszę bulgur wyjmujemy z woreczków i przekładamy do naczyni żaroodpornego, wygładzamy łyżka i smarujemy majonezem
Następnie wykładamy upierzonego kurczaka, pokrojoną w kostkę paprykę konserwową i całość zalewamy pomidorami w puszce Na wierzchu układamy plasterki żółtego sera Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut(środkowy poziom piekarnika bez termoobiegu) Zapiekankę kroi się najlepiej gdy przestygnie.