Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z sezonowymi warzywami, cukinią, pomidorami oraz papryką. Wierzch zapiekanki jest przykryty ziemniakami, więc już nie ma potrzeby gotowania ziemniaków do mięsa. Oprócz tego, że jest pyszna, to przygotowuje się w dwadzieścia minut i zachwyci każde, nawet najbardziej wybredne podniebienie. Może być rewelacyjnym, samodzielnym daniem obiadowym oraz sycącą ciepłą kolacją. Spróbuj i przekonaj się sama!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10101
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2723
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1848
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 711
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10101
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2723
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1848
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 711
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Układamy połowę mięsa na dnie naczynia żaroodpornego. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Mięso smarujemy ketchupem i układamy plasterki żółtego sera.
3. Cukinie obieramy, kroimy w kostkę i układamy na serze. 4. Pomidory myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i układamy na cukinii. 5. Następnie myjemy, osuszamy paprykę, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i wykładamy na pomidory.
6. Warzywa przykrywamy pozostałym mięsem i ponownie doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
7. Pozostały nam ziemniaki które obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy wodę i układamy na mięsie. Posypujemy solą oraz przyprawą do ziemniaków.
8. Wierzch zapiekanki przykrywamy plastrami żółtego sera. 9. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180°C.
10. Danie gotowe. 11. Smacznego.