Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną zapiekankę makaronową z mięsem.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19374
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232213
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19374
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232213
Składniki
Zdjęcie skład:
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno kroję.
Przygotowanie sosu: Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam cebulę z czosnkiem tak żeby cebula się zeszkliła. Następnie dodaję mięso i całość smażę około 10 minut. Na koniec dodaję przecier, przyprawy i jeszcze smażę około 5 minut - sos jest gotowy.
Końcowe przygotowanie zapiekanki: Do odcedzonego makaronu dodaję sos i dokładnie mieszam. Do naczynia nakładam połowę makaronu i posypuję połową sera. Na ser nakładam pozostały makaron i górę posypuję serem. Zapiekankę zapiekam przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni Życzę smacznego.