Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i dość szybkie danie obiadowe. W sam raz na upały, kiedy mięso raczej nie smakuje. Tak przynajmniej jest w mojej rodzinie. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Drobno pokrojoną cebulę i startą na tarce marchewkę zeszklić na oleju. Na dno dać jedną warstwę makaronu. Na to połowę podduszonej cebuli i marchewki. Pokroić pół pomidora i rozłożyć w naczyniu. To samo zrobić z połową papryki. Całość posypać przyprawami. Potem druga warstwa makaronu. Reszta cebuli i marchewki oraz pomidora i papryki. Znów posypać przyprawami. Potem trzecia warstwa makaronu. Jeszcze raz przyprawy. Skropić olejem. Na wierzch plastry żółtego sera. Zapiekać w 200 st. C jakieś 40-45 minut.