Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i dość szybkie danie obiadowe. W sam raz na upały, kiedy mięso raczej nie smakuje. Tak przynajmniej jest w mojej rodzinie. Polecam.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326224
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326224
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Drobno pokrojoną cebulę i startą na tarce marchewkę zeszklić na oleju. Na dno dać jedną warstwę makaronu. Na to połowę podduszonej cebuli i marchewki. Pokroić pół pomidora i rozłożyć w naczyniu. To samo zrobić z połową papryki. Całość posypać przyprawami. Potem druga warstwa makaronu. Reszta cebuli i marchewki oraz pomidora i papryki. Znów posypać przyprawami. Potem trzecia warstwa makaronu. Jeszcze raz przyprawy. Skropić olejem. Na wierzch plastry żółtego sera. Zapiekać w 200 st. C jakieś 40-45 minut.