Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na obiad, lub kolację.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Dodać przyprawy gyros,posolić, popieprzyć, wymieszać i odstawić na pół godziny.
Potem usmażyć na tłuszczu.Odstawić do przestygnięcia.
Makaron ugotować, na pół twardo w osolonej wodzie.Odcedzić, przelewając zimną wodą.(żeby się nie sklejał, Pomidory obrać ze skórki.Pokroić w grubsze plastry. Na sos, rozmieszać zupę w proszku ze śmietaną. Można rozrzedzić odrobiną mleka. Ser zetrzeć na tarce.
Naczynie żaroodporne,posmarować masłem i posypać tarta bułką. Ułożyć warstwę pomidorów i posypać posiekaną natka pietruszki.
Wyłożyć ok. połowę makaronu. Wyłożyć warstwę mięsa. Polać sosem. Wyłożyć resztę makaronu.(ale nie koniecznie wszystkiego, bo jest dużo)
Posypać serem i polać ketchupem. Przykryć pokrywką z naczynia. Piec w nagrzanym piekarniku 180*, ok.50 min.
Danie udekorować skręconą skórką z pomidora i pietruszki. Danie podawać na ciepło na obiad czy kolację.