Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na obiad, lub kolację.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1798
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 268
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 590
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1798
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 268
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 590
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Dodać przyprawy gyros,posolić, popieprzyć, wymieszać i odstawić na pół godziny.
Potem usmażyć na tłuszczu.Odstawić do przestygnięcia.
Makaron ugotować, na pół twardo w osolonej wodzie.Odcedzić, przelewając zimną wodą.(żeby się nie sklejał, Pomidory obrać ze skórki.Pokroić w grubsze plastry. Na sos, rozmieszać zupę w proszku ze śmietaną. Można rozrzedzić odrobiną mleka. Ser zetrzeć na tarce.
Naczynie żaroodporne,posmarować masłem i posypać tarta bułką. Ułożyć warstwę pomidorów i posypać posiekaną natka pietruszki.
Wyłożyć ok. połowę makaronu. Wyłożyć warstwę mięsa. Polać sosem. Wyłożyć resztę makaronu.(ale nie koniecznie wszystkiego, bo jest dużo)
Posypać serem i polać ketchupem. Przykryć pokrywką z naczynia. Piec w nagrzanym piekarniku 180*, ok.50 min.
Danie udekorować skręconą skórką z pomidora i pietruszki. Danie podawać na ciepło na obiad czy kolację.