Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na obiad, lub kolację.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 891
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 190
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9299
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 891
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 190
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9299
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Dodać przyprawy gyros,posolić, popieprzyć, wymieszać i odstawić na pół godziny.
Potem usmażyć na tłuszczu.Odstawić do przestygnięcia.
Makaron ugotować, na pół twardo w osolonej wodzie.Odcedzić, przelewając zimną wodą.(żeby się nie sklejał, Pomidory obrać ze skórki.Pokroić w grubsze plastry. Na sos, rozmieszać zupę w proszku ze śmietaną. Można rozrzedzić odrobiną mleka. Ser zetrzeć na tarce.
Naczynie żaroodporne,posmarować masłem i posypać tarta bułką. Ułożyć warstwę pomidorów i posypać posiekaną natka pietruszki.
Wyłożyć ok. połowę makaronu. Wyłożyć warstwę mięsa. Polać sosem. Wyłożyć resztę makaronu.(ale nie koniecznie wszystkiego, bo jest dużo)
Posypać serem i polać ketchupem. Przykryć pokrywką z naczynia. Piec w nagrzanym piekarniku 180*, ok.50 min.
Danie udekorować skręconą skórką z pomidora i pietruszki. Danie podawać na ciepło na obiad czy kolację.