Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiacie się, co zrobić z mięsem, które zostało wam po gotowaniu rosołu? Możecie wykorzystać je tradycyjnie do potrawki lub jako farsz do pierogów, czy krokietów. Mięso z zupy doskonale sprawdzi się również w makaronowej zapiekance. Wystarczy kilka prostych składników i sycący obiad jest gotowy do jedzenia.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Składniki
Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
Mięso z rosołu oddziel od kości i poszatkuj na małe kawałeczki.
Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
Do miski wbij dwa jajka, dodaj śmietankę, sól, pieprz i połowę tartego sera. Składniki wymieszaj.
Do naczynia żaroodpornego przełóż odcedzony makaron, dodaj mięso z rosołu. Zapiekankę zalej sosem. Od góry posyp zapiekankę pozostałą częścią tartego sera.
Zapiekankę z mięsa z rosołu piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.