Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiacie się, co zrobić z mięsem, które zostało wam po gotowaniu rosołu? Możecie wykorzystać je tradycyjnie do potrawki lub jako farsz do pierogów, czy krokietów. Mięso z zupy doskonale sprawdzi się również w makaronowej zapiekance. Wystarczy kilka prostych składników i sycący obiad jest gotowy do jedzenia.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4949
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13381
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4949
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13381
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Składniki
Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
Mięso z rosołu oddziel od kości i poszatkuj na małe kawałeczki.
Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
Do miski wbij dwa jajka, dodaj śmietankę, sól, pieprz i połowę tartego sera. Składniki wymieszaj.
Do naczynia żaroodpornego przełóż odcedzony makaron, dodaj mięso z rosołu. Zapiekankę zalej sosem. Od góry posyp zapiekankę pozostałą częścią tartego sera.
Zapiekankę z mięsa z rosołu piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.