Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiacie się, co zrobić z mięsem, które zostało wam po gotowaniu rosołu? Możecie wykorzystać je tradycyjnie do potrawki lub jako farsz do pierogów, czy krokietów. Mięso z zupy doskonale sprawdzi się również w makaronowej zapiekance. Wystarczy kilka prostych składników i sycący obiad jest gotowy do jedzenia.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15159
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1262
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1375
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 233
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15159
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1262
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1375
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 233
Składniki
Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
Mięso z rosołu oddziel od kości i poszatkuj na małe kawałeczki.
Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
Do miski wbij dwa jajka, dodaj śmietankę, sól, pieprz i połowę tartego sera. Składniki wymieszaj.
Do naczynia żaroodpornego przełóż odcedzony makaron, dodaj mięso z rosołu. Zapiekankę zalej sosem. Od góry posyp zapiekankę pozostałą częścią tartego sera.
Zapiekankę z mięsa z rosołu piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.