Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiacie się, co zrobić z mięsem, które zostało wam po gotowaniu rosołu? Możecie wykorzystać je tradycyjnie do potrawki lub jako farsz do pierogów, czy krokietów. Mięso z zupy doskonale sprawdzi się również w makaronowej zapiekance. Wystarczy kilka prostych składników i sycący obiad jest gotowy do jedzenia.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19903
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 496
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 533
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6949
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243627
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19903
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 496
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 533
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6949
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243627
Składniki
Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
Mięso z rosołu oddziel od kości i poszatkuj na małe kawałeczki.
Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
Do miski wbij dwa jajka, dodaj śmietankę, sól, pieprz i połowę tartego sera. Składniki wymieszaj.
Do naczynia żaroodpornego przełóż odcedzony makaron, dodaj mięso z rosołu. Zapiekankę zalej sosem. Od góry posyp zapiekankę pozostałą częścią tartego sera.
Zapiekankę z mięsa z rosołu piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.