Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z mięsem mielonym to sycące danie, które składa się z wielu warstw mięsa, warzyw, ziół i sosu, a całość zapiekana jest z pysznym serem. Aby zapiekanka wyszła delikatniejsza w smaku, najlepiej dodać do niej mięso drobiowe. Proste do przygotowania i smaczne danie, które świetnie odnajdzie się na obiad lub kolację.
naczynie żaroodporne, miska, nóż, deska do krojenia
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22637
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14967
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4739
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44801
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 654
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22637
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14967
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4739
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44801
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 654
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 703
Składniki
Zacznij od pokrojenia warzyw. Cebulę i czosnek posiekaj na drobno. Paprykę i marchewkę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki. Kukurydzę z puszki odsącz.
Przygotuj większą patelnię i dodaj olej. Na patelni smaż warzywa (bez kukurydzy), aż nieco zmiękną, a cebulka się zeszkli.
Gdy warzywa już nieco zmiękły, dodaj dwie łyżki oliwy i podsmażaj również mięso mielone. Dopraw je wszystkimi przyprawami i wymieszaj z warzywami. Na koniec dodaj kukurydzę oraz passatę pomidorową i podsmażaj jeszcze 2 minuty.
W małej miseczce wymieszaj śmietanę z jajkiem, solą oraz pieprzem.
Przygotuj naczynie żaroodporne i wysmaruj je masłem lub oliwą. Ułóż najpierw mięso z warzywami, a następnie wcześniej przygotowany sos ze śmietany.
Zetrzyj ser na średnich oczkach i posyp nim wierzch zapiekanki.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz zapiekankę przez 30 minut.