Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę trwa. Połączenie kapusty i mięsa mielonego znamy z klasycznych gołąbków. Ale ten duet doskonale sprawdza się również jako zapiekanka. Z dodatkiem świeżych pomidorów smakuje wyśmienicie. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie jest czasochłonne.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11462
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4041
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42807
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 479
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 337
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 429
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11462
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4041
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42807
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 479
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 337
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 429
Składniki
Kapustę umyj i poszatkuj. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż kapustę - ok. 10 minut. Obierz cebulę, czosnek i marchewkę - cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę, a marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Rozgrzej olej na patelni - wrzuć cebulę i czosnek - podsmaż chwilę i dodaj marchewkę. Wymieszaj, podsmaż 2-3 minuty i dodaj mięso mielone. Dobrze wymieszaj składniki. Smaż, regularnie mieszając
Pomidory obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do mięsa (razem z sokiem, który puściły pomidory). Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Smaż wszystko, mieszając, do miękkości. Na koniec do mięsa dodaj podsmażoną kapustę i dobrze wymieszaj.
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz ok. 30 minut w rozgrzanym wcześniej do 180 st. piekarniku. Na 10 minut przed końcem pieczenia zapiekankę z młodej kapusty i mięsa mielonego posyp startym serem. Po wyłożeniu na talerze, zapiekankę posyp posiekanym koperkiem.