Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory i mozzarella to idealne połączenie, wspaniale razem smakują.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Gdy przestygną obieramy je i kroimy w plastry. Cebule i pomidory obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Mozzarellę starannie osączamy z serwatki i kroimy w zgrabne plasterki. Plastry szynki kroimy na 4 części. Formę do tarty smarujemy masłem. Na spodzie układamy ziemniaki, na nich na przemian pomidory, mozzarelle, cebulę i szynkę. Natkę pietruszki siekamy i obsypujemy całość. Gdy zostanie nam trochę sera, kroimy go drobno i posypujemy po wierzchu. Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko, doprawiamy solą pieprzem i polewamy zapiekankę. Formę wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 15-20 minut - aż ser sie rozpuści.