Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z pulpetami to świetny pomysł na imprezową przekąskę na ciepło. Proste składniki, szybkie przygotowanie i smak, który każdemu przypadnie do gustu!
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 235
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20396
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 235
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20396
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko. Posiekaj drobno cebulkę i dodaj ją do mięsa. Dopraw papryką słodką mieloną, solą i pieprzem. Wsyp bułkę tartą. Całość wymieszaj i wyrób jednolitą masę. Uformuj z niej małe równe kulki o wielkości około 5 cm i odłóż.
Składniki na sos wymieszaj w misce.
Rozwiń ciasto na pizzę. Podziel na trzy części, czyli przekrój je wzdłuż dłuższych boków. Podziel teraz na 10-centymetrowe kawałki.
Na każdym kawałku rozsmaruj odrobinę sosu. Połóż pulpecik na jednym z brzegów i zawiń wokół niego ciasto. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i powtarzaj tak z każdym kolejnym pulpetem. Zapiekanki z pulpetami mogą się ze sobą stykać, żeby się nie rozwinęły w trakcie pieczenia. Na wierzchu rozsmaruj pozostały sos.
Włóż zapiekankę z pulpetami do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza na około 30 minut.