Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, sycąca zapiekanka idealna na piątkowy obiad ;) Przepis inspirowany zapiekanką rybną ze strony przepisy.pl z moimi modyfikacjami.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 817
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 817
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Składniki
Ziemniaki podgotować na półtwardo, odcedzić i pociąć w plasterki. Brokuły zblanszować, przelać zimną wodą. Pomidora sparzyć wrzątkiem i ściągnąć skórkę. Fileta pociąć na małe kawałki, przyprawić. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć ziemniaki, następnie kawałki ryby, brokuły, pomidory. Można posypać koperkiem dla większego aromatu.
Jaja roztrzepać ze śmietanką, dodać prażoną cebulkę, sól pieprz i gałkę muszkatołową. Dodać starty żółty ser i wlać do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika, zapiekać ok 40 minut w temp. 180 stopni (do momentu ścięcia się jajek)