Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, sycąca zapiekanka idealna na piątkowy obiad ;) Przepis inspirowany zapiekanką rybną ze strony przepisy.pl z moimi modyfikacjami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12243
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1378
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12987
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5092
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12243
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1378
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12987
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5092
Składniki
Ziemniaki podgotować na półtwardo, odcedzić i pociąć w plasterki. Brokuły zblanszować, przelać zimną wodą. Pomidora sparzyć wrzątkiem i ściągnąć skórkę. Fileta pociąć na małe kawałki, przyprawić. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć ziemniaki, następnie kawałki ryby, brokuły, pomidory. Można posypać koperkiem dla większego aromatu.
Jaja roztrzepać ze śmietanką, dodać prażoną cebulkę, sól pieprz i gałkę muszkatołową. Dodać starty żółty ser i wlać do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika, zapiekać ok 40 minut w temp. 180 stopni (do momentu ścięcia się jajek)