Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, sycąca zapiekanka idealna na piątkowy obiad ;) Przepis inspirowany zapiekanką rybną ze strony przepisy.pl z moimi modyfikacjami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326223
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326223
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Składniki
Ziemniaki podgotować na półtwardo, odcedzić i pociąć w plasterki. Brokuły zblanszować, przelać zimną wodą. Pomidora sparzyć wrzątkiem i ściągnąć skórkę. Fileta pociąć na małe kawałki, przyprawić. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć ziemniaki, następnie kawałki ryby, brokuły, pomidory. Można posypać koperkiem dla większego aromatu.
Jaja roztrzepać ze śmietanką, dodać prażoną cebulkę, sól pieprz i gałkę muszkatołową. Dodać starty żółty ser i wlać do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika, zapiekać ok 40 minut w temp. 180 stopni (do momentu ścięcia się jajek)