Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ziemniaczaną zapiekankę z rybą to propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie wyraziste smaki dań z tradycyjnych składników. Do stworzenia tej przepysznej propozycji obiadowej możecie użyć właściwie dowolnego rodzaju ryby - ważne, by była zwarta i nie miała tendencji do rozpadania się. Do tego przetarte ziemniaki i wyborny biały sos, który zachwyci was swoim aromatem. Zobaczcie, jak w parę chwil przyrządzić tę genialną zapiekankę z rybą!
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 327
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 1347
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 327
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 1347
Składniki
Ziemniaki ugotować w posolonym wrzątku i ugnieść na puree.
Mleko zagotować z cebulą pokrojoną w kostkę, liściem laurowym i zielem angielskim, posolić i popieprzyć do smaku.
Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, smażyć chwilę nie rumieniąc.
Do zasmażki dodać gorące mleko, gotować na małym ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje. Wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie.
Rybę pokroić w większą kostkę, ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać sosem, na wierzch rozłożyć ziemniaczane puree, wyrównać.
Piec 30-35 minut w 190 stopniach, podawać na ciepło.