Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lubię zapiekanki, oto przepis na smaczną i sycącą
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Składniki
1. ryż gotować w osolonej wodzie 12 min, odcedzić, 2. na oleju podsmażyć cebulę i czosnek, dodać pokrojonego w paski pora i startą na tarce marchew a gdy zmiękną posiekane pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawić solą, sosem sojowym i pieprzem, zdjąć na talerz, ponownie rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć mięso, doprawić, 3. w 1/2 szkl ciepłej wody rozpuścić serek topiony, dodać koncentrat pomidorowy, łyżkę sera żółtego i 1/2 łyżeczki kucharka, dokładnie rozmieszać, 4. mięso, warzywa i sos wymieszać, przełożyć do formy, wstawić do piekarnika, piec ok 30 min w 180 st, przed samym końcem pieczenia posypać resztą sera, smacznego