Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler naciowy. Seler naciowy jest turbo zdrowym warzywem. O jego wartościach odżywczych można by pisać i pisać, a przemycony w takiej zapiekance zasmakuje nawet osobom, które niechętnie sięgają po warzywa. :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Seler umyć, odkroić korzeń. Pokroić łodygi na kawałki ok 2 cm każdy. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Selera wrzucić na wrzątek i gotować ok 5 minut.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paski. Mozzarellę pokroić w plastry.
Jajka rozmącić w misce. Dodać jogurt oraz mleko i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać rózgą.
Selera przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na seler nałożyć po kolei pomidory, cebulę, szynkę, masę jajeczną oraz ser mozzarella. Zapiekankę piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 30 minut na góra-dół. Smacznego! :)