Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler naciowy. Seler naciowy jest turbo zdrowym warzywem. O jego wartościach odżywczych można by pisać i pisać, a przemycony w takiej zapiekance zasmakuje nawet osobom, które niechętnie sięgają po warzywa. :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Składniki
Seler umyć, odkroić korzeń. Pokroić łodygi na kawałki ok 2 cm każdy. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Selera wrzucić na wrzątek i gotować ok 5 minut.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paski. Mozzarellę pokroić w plastry.
Jajka rozmącić w misce. Dodać jogurt oraz mleko i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać rózgą.
Selera przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na seler nałożyć po kolei pomidory, cebulę, szynkę, masę jajeczną oraz ser mozzarella. Zapiekankę piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 30 minut na góra-dół. Smacznego! :)