Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler naciowy. Seler naciowy jest turbo zdrowym warzywem. O jego wartościach odżywczych można by pisać i pisać, a przemycony w takiej zapiekance zasmakuje nawet osobom, które niechętnie sięgają po warzywa. :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Składniki
Seler umyć, odkroić korzeń. Pokroić łodygi na kawałki ok 2 cm każdy. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Selera wrzucić na wrzątek i gotować ok 5 minut.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paski. Mozzarellę pokroić w plastry.
Jajka rozmącić w misce. Dodać jogurt oraz mleko i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać rózgą.
Selera przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na seler nałożyć po kolei pomidory, cebulę, szynkę, masę jajeczną oraz ser mozzarella. Zapiekankę piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 30 minut na góra-dół. Smacznego! :)