Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki to szybka propozycja na obiad z dodatkiem sezonowych warzyw jest smaczna i zdrowa ;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 100
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 100
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 4. Warzywa dzielimy na różyczki ( brokuł, kalafior oraz fasolkę )również gotujemy w osolonej wodzie.
5. Makaron po ugotowaniu wykładamy do naczynia żaroodpornego.
6. Na makaron wykładamy kurczaka.
7. Następnie układamy ser topiony.
8. Na ser warzywa oraz paprykę pokrojoną w paseczki
9. Na koniec robimy sos beszamel ( masło rozpuszczamy w rondelku dodajemy mąkę, mleko oraz przyprawy, mieszając żeby nie powstały grudki ).
10. Gotowym sosem polewamy zapiekankę. 11. Wierzch posypujemy serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach.
12. Zapiekamy 20 minut w 180°C. 13. Zapiekanka gotowa. 14. Smacznego.