Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet się nie spodziewałam, że zwykłe składniki takie jak: ziemniaki, kiszona kapusta, jabłko, kminek i wędzony twaróg mogą stworzyć razem wspaniały smak. Zapraszam na zapiekankę z ziemniakami i wędzonym twarogiem:
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31285
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31285
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w 3 mm plasterki, wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj 8 minut. Odcedź. Odstaw od ostygnięcia. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklij na oleju, dodaj wypłukaną kapustę kiszoną. Dadaj liście, ziele i kminek. Duś mieszając kilka minut. Odstaw. Jabłko obierz i pokrój w dość dużą kostkę. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Rozłóż w nim połowę ziemniaków. Na wierzch rozłóż kapustę a na kapustę jabłko. Teraz kolej na resztę ziemniaków. Ułóż kolejną warstwę. Przygotuj z mleka jaj i jogurtu mieszaninę, wlej całość na zapiekankę. Na wierzch rozsyp pokruszony wędzony twaróg. Zapiekaj ok. 50 minut w 190 stopniach.