Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiesz na zapiekankę ze słodkich ziemniaków z pysznym sosem na bazie mleczka kokosowego? To ciekawa propozycja do twojego domowego menu!
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 364
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8664
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2993
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 947
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 364
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8664
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2993
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 947
Składniki
Cebulę posiekaj drobno, tak samo zrób z obranymi ząbkami czosnku. Rozgrzej oliwę, podsmaż.
W małej misce wymieszaj trzepaczką mleczko kokosowe z papryką wędzoną i mąką. Dodaj na patelnię i wymieszaj. Zmniejsz ogień i poczekaj aż sos się zredukuje po kilku minutach.
Przelej sos do naczynia żaroodpornego.
Teraz przygotuj bataty. Umyj je, osusz, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je jeden obok drugiego.
Skrop łyżką oliwy bataty i posyp rozmarynem, solą oraz pieprzem. Zakryj naczynie żaroodporne i wstaw go do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza na godzinę. Po tym czasie zdejmij pokrywkę naczynia i zostaw jeszcze na 15 minut aż zrobią się chrupiące z zewnątrz i miękkie po nakłuciu widelcem.
Posiekaj świeżą natkę pietruszki i posyp nią wierzch zapiekanki ze słodkich ziemniaków.