Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte i smaczne danie na obiad.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Wykonanie: Na łyżce masła usmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną w plasterki kiełbasę. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, wymieszać z podsmażoną kiełbasą i cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki, starty ser, jeszcze raz wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem. Na górę zapiekanki położyć łyżkę masła. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Podawać na ciepło z dodatkiem ketchupu.