Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności na talerzu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Wykonanie: Ryż zalać wrzątkiem i ugotować na półtwardo. Kurki oczyścić, dobrze opłukać i usmażyć na łyżce masła razem z posiekaną cebulą. Następnie podlać 3 łyżkami wody i gotować przez 15 minut z dodatkiem soli do smaku. Bułkę tartą lekko zrumienić na łyżce masła, wlać śmietanę, rozbełtane żółtka, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Miseczkę żaroodporną wysmarować masłem wyłożyć połowę ryżu, potem większą część kurek, pozostały ryż. Obłożyć pozostałymi kurkami, zalać sosem, położyć paski sera. Zapiec w temperaturze 190-200 stopni przez 15 minut.