Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności na talerzu.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 111
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 111
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13292
Składniki
Wykonanie: Ryż zalać wrzątkiem i ugotować na półtwardo. Kurki oczyścić, dobrze opłukać i usmażyć na łyżce masła razem z posiekaną cebulą. Następnie podlać 3 łyżkami wody i gotować przez 15 minut z dodatkiem soli do smaku. Bułkę tartą lekko zrumienić na łyżce masła, wlać śmietanę, rozbełtane żółtka, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Miseczkę żaroodporną wysmarować masłem wyłożyć połowę ryżu, potem większą część kurek, pozostały ryż. Obłożyć pozostałymi kurkami, zalać sosem, położyć paski sera. Zapiec w temperaturze 190-200 stopni przez 15 minut.