Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności na talerzu.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Wykonanie: Ryż zalać wrzątkiem i ugotować na półtwardo. Kurki oczyścić, dobrze opłukać i usmażyć na łyżce masła razem z posiekaną cebulą. Następnie podlać 3 łyżkami wody i gotować przez 15 minut z dodatkiem soli do smaku. Bułkę tartą lekko zrumienić na łyżce masła, wlać śmietanę, rozbełtane żółtka, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Miseczkę żaroodporną wysmarować masłem wyłożyć połowę ryżu, potem większą część kurek, pozostały ryż. Obłożyć pozostałymi kurkami, zalać sosem, położyć paski sera. Zapiec w temperaturze 190-200 stopni przez 15 minut.