Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Makaron gotujemy 1 minute (musi buc pol twardy)
Szpinak wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty , odcedzamy i drobno siekamy.
Pieczarki podsmażamy na oliwie.
W misce ubijamy trzepaczka jajka,dodajemy ser,smietane i mleko.Doprawiamy do smaku.
Dodajemy pieczarki,szpinak i wszystko mieszamy drewniana lyzka.
Naczynie zaroodporne smarujemy oliwa.Wkladamy do niego makaron i przykrywamy masa jajeczno-szpinakowa.
Wkladamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy okolo 30 minut.
Podajemy na cieplo.
SMACZNEGO.....
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

aaasikkk 02 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Prosta i szpinakowa zapiekanka - to lubię!1 Kto głosował? | Odpowiedz