Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dora....i latwa...
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 862
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 260
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31505
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 862
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 260
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31505
Składniki
Makaron gotujemy 1 minute (musi buc pol twardy) Szpinak wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty , odcedzamy i drobno siekamy. Pieczarki podsmażamy na oliwie.
W misce ubijamy trzepaczka jajka,dodajemy ser,smietane i mleko.Doprawiamy do smaku.
Dodajemy pieczarki,szpinak i wszystko mieszamy drewniana lyzka.
Naczynie zaroodporne smarujemy oliwa.Wkladamy do niego makaron i przykrywamy masa jajeczno-szpinakowa.
Wkladamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy okolo 30 minut.
Podajemy na cieplo. SMACZNEGO.....