Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności ze studenckich czasów ;-)
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18709
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6859
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18709
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6859
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie /5 minut/. Cebulę i kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni. Dodać odcedzone ziemniaki z 1 ząbkiem czosnku i częścią przypraw. Smażyć przez chwilę. W międzyczasie w misce wymieszać jajko ze śmietaną, czosnkiem, ketchupem, serem żółtym i resztą przypraw. Mieszankę z patelni wyłożyć do naczynia do zapiekania, polać "miksturą" ;-) z miski i zapiekać w mocno rozgrzanym piekarniku ok. 15 minut. Smacznego