Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zapiekanka jest doskonałym daniem na rodzinne spotkanie. Warzywa, mięso. Pyszna.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać mięso i smażyć, mieszać. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, tymianek i sól do smaku. Dodać pół szklanki gorącej wody i dusić ok. 15 min. Ziemniaki i marchewki ugotować w osolonej wodzie. Przestudzić i pokroić w plasterki ziemniaki i marchewki. Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w wodzie z łyżeczką soli i cukru. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem. Dodać starty na tarce, na grubych oczkach ser. Wymieszać. Zielony groszek osączyć na sicie. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie ziemniaki i marchewki. Posypać zielonym groszkiem. Teraz przełożyć z patelni mięso i ładnie rozłożyć. Na mięsie rozłożyć różyczki kalafiora. Całość polać śmietaną z jajkami i serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 min. Zapiekankę podawać ciepłą, posypaną obficie posiekanym grubym szczypiorem. Smacznego.