Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam dzisiaj do takiego przepisu, który będzie smakował wszystkim smakoszom mięsa jak i zwolennikom warzyw.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18234
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2589
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 228
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 304
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5469
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18234
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2589
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 228
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 304
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5469
Składniki
Do całości mięsa mielonego dodajemy sól, pieprz, majeranek, oraz przeciśnięty czosnek, całość mieszamy.
Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Do całości ziemniaków dodajemy jajka i mieszamy.
Następnie do ziemniaków dodajemy starty ser, sól i pieprz wg własnego smaku i uznania. Również ilość ser jest uzależnione od naszych upodobań.
Przygotowane ziemniaki dzielimy na dwie równe części. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wykładamy pierwszą część ziemniaków. Na wierzch ziemniaków kładziemy obrane i pokrojone w krążki jabłko.
Na całość ziemniaków kładziemy przyprawione mięso.
Następnie na mięso kładziemy drugą część ziemniaków i posypujemy mieloną papryką słodką
Przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego góra/dół do 220 st C sprawdzając patyczkiem upieczenie zapiekanki. U mnie pieczenie trwało 1 godzinę.
Zapiekankę możemy jeść zaraz po upieczeniu krojąc plastry i dodając ulubiony sos. Również i na drugi dzień zapiekanka jest bardzo smaczna podgrzewana.