Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana zapiekanka ze śledziami i porem pod bułką tartą. Pyszny, ciepły obiad na nadchodząca jesień.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 940
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104823
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 940
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104823
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości, odcedzić a następnie przecisnąć przez praskę albo rozgnieść widelcem, odstawić do przestygnięcia. Pora pokroić w półplasterki, podsmażyć na maśle (ok 5 minut), przełożyć do ziemniaków. Śledzie wyjąć z zalewy, pokroić w drobną kostkę, z zalewy wyjąć ok 1 łyżki cebulki, drobno posiekać -przełożyć razem ze śledziami do ziemniaków.
Śmietanę zmieszać z jajkiem, dodać do reszty składników, posolić i obficie popieprzyć, całość dobrze wymieszać. Przełożyć do formy do zapiekania, wygładzić a następnie wierzch przejechać kilka razy widelcem, posypać tartą bułką i wyłożyć na wierzch kawałeczki masła. Zapiekać 35 minut w 180 stopniach. Podawać z korniszonami.