Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana zapiekanka ze śledziami i porem pod bułką tartą. Pyszny, ciepły obiad na nadchodząca jesień.
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8014
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 551
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 4263
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2852
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36196
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8014
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 551
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 4263
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2852
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36196
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości, odcedzić a następnie przecisnąć przez praskę albo rozgnieść widelcem, odstawić do przestygnięcia. Pora pokroić w półplasterki, podsmażyć na maśle (ok 5 minut), przełożyć do ziemniaków. Śledzie wyjąć z zalewy, pokroić w drobną kostkę, z zalewy wyjąć ok 1 łyżki cebulki, drobno posiekać -przełożyć razem ze śledziami do ziemniaków.
Śmietanę zmieszać z jajkiem, dodać do reszty składników, posolić i obficie popieprzyć, całość dobrze wymieszać. Przełożyć do formy do zapiekania, wygładzić a następnie wierzch przejechać kilka razy widelcem, posypać tartą bułką i wyłożyć na wierzch kawałeczki masła. Zapiekać 35 minut w 180 stopniach. Podawać z korniszonami.