Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka,wspaniała propozycja na obiadek.Kolejne ulubione danie w mojej kolekcji;)Przepis pochodzi z blogu:wkuchennymoknie.blox.pl
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2380
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4499
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1526
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 452
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2380
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4499
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1526
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 452
Składniki
Ziemniaki obieramy,myjemy,kroimy w plasterki,gotujemy 5-6 minut w osolonej wodzie i odcedzamy.Pomidory myjemy ,ostrym nożem wycinamy trzpienie,miąższ kroimy w plasterki.Formę do zapiekanek smarujemy tłuszczem.
Układamy plasterki ziemniaków,posypujemy do smaku solą,pieprzem i papryką.Następnie układamy na ziemniakach plasterki pomidorów i znowu posypujemy w/w przyprawami.Dajemy startą mozzarelę i starty ementaler.
Jajka roztrzepujemy ze śmietaną,przyprawami i polewamy ułożone w formie składniki.Zapiekamy ok.15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 st.C.Szczypiorek myjemy ,osuszamy,drobno kroimy i tuż przed podaniem posypujemy nim potrawę.