Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka,wspaniała propozycja na obiadek.Kolejne ulubione danie w mojej kolekcji;)Przepis pochodzi z blogu:wkuchennymoknie.blox.pl
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Ziemniaki obieramy,myjemy,kroimy w plasterki,gotujemy 5-6 minut w osolonej wodzie i odcedzamy.Pomidory myjemy ,ostrym nożem wycinamy trzpienie,miąższ kroimy w plasterki.Formę do zapiekanek smarujemy tłuszczem.
Układamy plasterki ziemniaków,posypujemy do smaku solą,pieprzem i papryką.Następnie układamy na ziemniakach plasterki pomidorów i znowu posypujemy w/w przyprawami.Dajemy startą mozzarelę i starty ementaler.
Jajka roztrzepujemy ze śmietaną,przyprawami i polewamy ułożone w formie składniki.Zapiekamy ok.15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 st.C.Szczypiorek myjemy ,osuszamy,drobno kroimy i tuż przed podaniem posypujemy nim potrawę.