Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na domowe zapiekanki z aromatycznym farszem. Dieta ketogeniczna. Bez cukru, bez glutenu. Ekspresowa przekąska z tuńczykiem, serem i jajkami.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4382
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13369
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2655
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4382
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13369
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2655
Składniki
Cukinie obieramy, następnie odcinamy końcówki. Przecinamy na cztery kawałki i łyżką usuwamy miąższ.
Jajka rozgniatamy widelcem. Dodajemy tuńczyka i tarty ser, mieszamy.
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy śmietankę, majonez, musztardę i suszony koperek.
Cukinie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko solimy i smarujemy olejem. Pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Podpieczone cukinie wypełniamy farszem i pieczemy jeszcze 15 minut. Gorące zapiekanki podajemy z sosem musztardowo-koperkowym. Smacznego!