Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam naprawdę duże i bardzo smaczne zapiekanki z bułki paryskiej, chrupiące, soczyste, delikatne i bardzo aromatyczne. Smacznego :-) Zapraszam na film :-) https://youtu.be/Walveop-_Sg
Bułki należy przekroić wzdłuż i wydrążyć środek, połowę miąższu odstawiamy ponieważ przyda się później.
Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki, paprykę, pomidora i por kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy, ser ścieramy na tarce na grubym oczku.
Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pieczarki z czosnkiem i tymiankiem, podsmażamy chwilę, następnie wrzucamy mięso mielone i mieszamy od czasu do czasu aby grudki mięsa nie były za duże.
Gdy mięso się zetnie dorzucamy resztę warzyw i połowę miąższu z bułki paryskiej, całość dokładnie mieszamy aby farsz się zagęścił.
Następnie rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni góra dół.
Bułki rozkładamy na kratce i nakładamy do środka farsz, posypujemy serem żółtym i wkładamy do piekarnika na kilka minut tak aby ser się zapiekł i bułki zarumieniły.
Po wyjęciu zapiekanek z piekarnika, polewamy ketchupem i posypujemy natką pietruszki.
Gotowe !!!
Smacznego :-)
Pieczone, faszerowane mięsem mielonym z ryżem i kurkami papryki.
Odsłon: 1177
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10301
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7655
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1450
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Odsłon: 5752
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 109
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10301
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7655
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1450
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Odsłon: 5752
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 109
Składniki
Bułki należy przekroić wzdłuż i wydrążyć środek, połowę miąższu odstawiamy ponieważ przyda się później. Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki, paprykę, pomidora i por kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy, ser ścieramy na tarce na grubym oczku.
Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pieczarki z czosnkiem i tymiankiem, podsmażamy chwilę, następnie wrzucamy mięso mielone i mieszamy od czasu do czasu aby grudki mięsa nie były za duże. Gdy mięso się zetnie dorzucamy resztę warzyw i połowę miąższu z bułki paryskiej, całość dokładnie mieszamy aby farsz się zagęścił. Następnie rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni góra dół. Bułki rozkładamy na kratce i nakładamy do środka farsz, posypujemy serem żółtym i wkładamy do piekarnika na kilka minut tak aby ser się zapiekł i bułki zarumieniły. Po wyjęciu zapiekanek z piekarnika, polewamy ketchupem i posypujemy natką pietruszki. Gotowe !!! Smacznego :-)
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Keto placki - zamiennik pieczywa
Pieczywo
Pszenny chleb z oliwkami
Pieczywo
Chałka drożdżowa
Pieczywo
chleb ziemniaczany
Keto placki - zamiennik pieczywa
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 197
Pszenny chleb z oliwkami
Bardzo dobry polecam do pracy i szkoły
Odsłon: 81