Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanki z mięsem mielonym, zakochasz się w tym smaku, bułka paryska faszerowana.

Zapiekanki z mięsem mielonym, zakochasz się w tym smaku, bułka paryska faszerowana.

Autor:

Przepisów i artykułów: 139 Ocena: 3314

Dodano:

Odsłon: 1833

Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam naprawdę duże i bardzo smaczne zapiekanki z bułki paryskiej, chrupiące, soczyste, delikatne i bardzo aromatyczne. Smacznego :-) Zapraszam na film :-) https://youtu.be/Walveop-_Sg

Składniki

  • Bułka paryska 2 szt.
  • Mięso mielone z szynki lub z łopatki 500 g.
  • Pieczarki 250 g.
  • Ser żółty 300 g.
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Pomidor 2 szt.
  • Por 10 cm.
  • Czosnek 5 ząbków.
  • Tymianek 1 łyżeczka.
  • Natka pietruszki 1 pęczek.
  • Olej do smażenia.
  • Pieprz do smaku.
  • Sól do smaku.
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekanki z mięsem mielonym, zakochasz się w tym smaku, bułka paryska faszerowana.

Przygotowanie

  1. Bułki należy przekroić wzdłuż i wydrążyć środek, połowę miąższu odstawiamy ponieważ przyda się później.
    Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki, paprykę, pomidora i por kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy, ser ścieramy na tarce na grubym oczku.

  2. Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pieczarki z czosnkiem i tymiankiem, podsmażamy chwilę, następnie wrzucamy mięso mielone i mieszamy od czasu do czasu aby grudki mięsa nie były za duże.
    Gdy mięso się zetnie dorzucamy resztę warzyw i połowę miąższu z bułki paryskiej, całość dokładnie mieszamy aby farsz się zagęścił.
    Następnie rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni góra dół.
    Bułki rozkładamy na kratce i nakładamy do środka farsz, posypujemy serem żółtym i wkładamy do piekarnika na kilka minut tak aby ser się zapiekł i bułki zarumieniły.
    Po wyjęciu zapiekanek z piekarnika, polewamy ketchupem i posypujemy natką pietruszki.
    Gotowe !!!

    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń