Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 153
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23665
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 345
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 153
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23665
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 345
Składniki
Filety opłucz i osusz. Oprósz pieprzem oraz kminkiem. Odstaw na około 30 minut. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w cząstki i obgotuj. Podsmaż na oleju i dopraw solą oraz pieprzem. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij. Dopraw mieloną papryką. Chwilę smaż. Dodaj drobno pokrojone pomidory, gotuj około 5 minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Sos wylej na ziemniaki, ułóż dorsza. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.