Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 178
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 178
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Filety opłucz i osusz. Oprósz pieprzem oraz kminkiem. Odstaw na około 30 minut. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w cząstki i obgotuj. Podsmaż na oleju i dopraw solą oraz pieprzem. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij. Dopraw mieloną papryką. Chwilę smaż. Dodaj drobno pokrojone pomidory, gotuj około 5 minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Sos wylej na ziemniaki, ułóż dorsza. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.