Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4444
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12060
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6855
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5628
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4444
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12060
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6855
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5628
Składniki
Filety opłucz i osusz. Oprósz pieprzem oraz kminkiem. Odstaw na około 30 minut. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w cząstki i obgotuj. Podsmaż na oleju i dopraw solą oraz pieprzem. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij. Dopraw mieloną papryką. Chwilę smaż. Dodaj drobno pokrojone pomidory, gotuj około 5 minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Sos wylej na ziemniaki, ułóż dorsza. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.