Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka chwil i pyszne danie ląduje na Twoim stole. Proponuje dziś na obiad pyszną zapiekankę, której smak rozpływa się w ustach, a zapach unosi się po całym domu. Nawet dzieci, które tak naprawdę są grymaśne, zjedzą te danie z przyjemnością.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19178
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13005
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1634
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232057
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19178
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13005
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1634
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232057
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki. Mięso doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Cebule obieram, kroję w plasterki, układam na dnie naczynia.
3. Na cebuli układam obrane, umyte, pokrojone w plasterki ziemniaki. Doprawiam przyprawą do ziemniaków oraz solą
4. Na ziemniakach układam wcześniej przygotowane mięso.
5. Mięso przykrywam obranymi, umytymi, pokrojonym w plasterki marchewkami. 6. Następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
7. Ketchup mieszam z majonezem i smaruję wierzch upieczonej zapiekanki, następnie posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 8. Ponownie umieszczam zapiekankę w piekarniku i zapiekam do chwili rozpuszczenia się sera.
9. Gotowe. 10. Smacznego