Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak zapiekany z pieczarkami i serem to kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Przygotowałam go z frytkami i surówką z białej kapusty. Bardzo smakował mojej rodzinie dlatego polewam go serdecznie.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 217
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 217
Składniki
Filet z kurczaka kroję w kostkę a następnie przyprawiam. Dodaję sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, paprykę słodką. Wszystko dokładnie mieszam. Dodaję 1 duże jajko oraz majonez i mąkę. Majonez nie jest obowiązkowy więc można go pominąć. Pieczarki oraz cebulę kroję w mniejszą kostkę i podsmażam na maśle. Dodaję przyprawy sól oraz pieprz. Przygotowuję koszyczki. Ja użyłam tu folii aluminiowej ale zdecydowanie polecam użyć papier do pieczenia. Folia mocno przywiera i po upieczeniu ciężko ją oderwać. Piekarnik nagrzewa na 220 stopni. Do szczelnie przygotowanego koszyczka układam farsz mięso jajeczny a następnie posypuję połową sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach. Układam podsmażone pieczarki oraz pomidory pokrojone w plastry. Ja użyłam limy. Na koniec ponownie ser żółty. Tak przygotowane koszyczki zapiekam w piekarniku ok. 40 minut. Na koniec można posypać jeszcze świeżą natką pietruszki i gotowe. Do mojego mięsa dodałam frytki i surówkę ze świeżej kapusty. Obiad był pyszny.