Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak zapiekany z pieczarkami i serem to kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Przygotowałam go z frytkami i surówką z białej kapusty. Bardzo smakował mojej rodzinie dlatego polewam go serdecznie.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85203
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2506
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9967
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3944
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7082
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85203
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2506
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9967
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3944
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7082
Składniki
Filet z kurczaka kroję w kostkę a następnie przyprawiam. Dodaję sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, paprykę słodką. Wszystko dokładnie mieszam. Dodaję 1 duże jajko oraz majonez i mąkę. Majonez nie jest obowiązkowy więc można go pominąć. Pieczarki oraz cebulę kroję w mniejszą kostkę i podsmażam na maśle. Dodaję przyprawy sól oraz pieprz. Przygotowuję koszyczki. Ja użyłam tu folii aluminiowej ale zdecydowanie polecam użyć papier do pieczenia. Folia mocno przywiera i po upieczeniu ciężko ją oderwać. Piekarnik nagrzewa na 220 stopni. Do szczelnie przygotowanego koszyczka układam farsz mięso jajeczny a następnie posypuję połową sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach. Układam podsmażone pieczarki oraz pomidory pokrojone w plastry. Ja użyłam limy. Na koniec ponownie ser żółty. Tak przygotowane koszyczki zapiekam w piekarniku ok. 40 minut. Na koniec można posypać jeszcze świeżą natką pietruszki i gotowe. Do mojego mięsa dodałam frytki i surówkę ze świeżej kapusty. Obiad był pyszny.