Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5535
Dodano: 06.02.2019
Odsłon: 480
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Margarynę stopić i zeszklić na niej cebulkę pokrojona w kostkę, po czym dodać skrojony boczek. Smażyć przez kilka minut. Fasolkę podgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Do dużego naczynia/miski przełożyć wszystkie składniki i przyprawy i delikatnie wymieszać.
Następnie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypać startym na dużych oczkach serem i zlać sosem (śmietanę wymieszać z mlekiem i mąka). Piec w temp. 160 stopni przez ok. 30-35 min.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)