Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe zapiekanki to coś, co często gości na moim stole, dlatego staram się zmieniać dodatki ;)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 78
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 7839
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4267
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 20
Dziś do pracy.
Odsłon: 536
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 78
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 7839
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4267
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 20
Dziś do pracy.
Odsłon: 536
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Margarynę stopić i zeszklić na niej cebulkę pokrojona w kostkę, po czym dodać skrojony boczek. Smażyć przez kilka minut. Fasolkę podgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Do dużego naczynia/miski przełożyć wszystkie składniki i przyprawy i delikatnie wymieszać.
Następnie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypać startym na dużych oczkach serem i zlać sosem (śmietanę wymieszać z mlekiem i mąka). Piec w temp. 160 stopni przez ok. 30-35 min. Smacznego!