Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe zapiekanki to coś, co często gości na moim stole, dlatego staram się zmieniać dodatki ;)
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 28
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26537
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 28
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26537
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Margarynę stopić i zeszklić na niej cebulkę pokrojona w kostkę, po czym dodać skrojony boczek. Smażyć przez kilka minut. Fasolkę podgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Do dużego naczynia/miski przełożyć wszystkie składniki i przyprawy i delikatnie wymieszać.
Następnie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypać startym na dużych oczkach serem i zlać sosem (śmietanę wymieszać z mlekiem i mąka). Piec w temp. 160 stopni przez ok. 30-35 min. Smacznego!