Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe zapiekanki to coś, co często gości na moim stole, dlatego staram się zmieniać dodatki ;)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6099
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8567
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5899
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6099
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8567
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5899
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Margarynę stopić i zeszklić na niej cebulkę pokrojona w kostkę, po czym dodać skrojony boczek. Smażyć przez kilka minut. Fasolkę podgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Do dużego naczynia/miski przełożyć wszystkie składniki i przyprawy i delikatnie wymieszać.
Następnie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypać startym na dużych oczkach serem i zlać sosem (śmietanę wymieszać z mlekiem i mąka). Piec w temp. 160 stopni przez ok. 30-35 min. Smacznego!