Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe zapiekanki to coś, co często gości na moim stole, dlatego staram się zmieniać dodatki ;)
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 42
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7494
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154929
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1070
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 521
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 42
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7494
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154929
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1070
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 521
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Margarynę stopić i zeszklić na niej cebulkę pokrojona w kostkę, po czym dodać skrojony boczek. Smażyć przez kilka minut. Fasolkę podgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Do dużego naczynia/miski przełożyć wszystkie składniki i przyprawy i delikatnie wymieszać.
Następnie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypać startym na dużych oczkach serem i zlać sosem (śmietanę wymieszać z mlekiem i mąka). Piec w temp. 160 stopni przez ok. 30-35 min. Smacznego!