Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami zapiekanką z makaronu i jabłek. Zapiekanka jest bardzo smaczna i pożywna i na pewno zaskoczy waszą rodzinkę. Zapiekanka jest prosta i nieskomplikowana w przygotowaniu.
miska, nóż, naczynie żaroodporne, cedzak, mikser,
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14433
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19529
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14433
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19529
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Odcedzić gdy nie jest jeszcze całkiem miękki i przelać zimną wodą. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Jajka utrzeć z cukrem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem 1/2 łyżki i wysypać bułką tartą. Makaron przełożyć do większej miski, dodać jabłka, utarte jajka i wymieszać. Przełożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego, wyrównać. Pozostały tłuszcz roztopić polać powierzchnię zapiekanki, posypać bułką tartą oraz oprószyć mielonym cynamonem. Zapiec w mocno nagrzanym piekarniku. Podawać zaraz po upieczeniu jeszcze gorące.
Zapiekanka po upieczeniu.